Най-доброто от Колумбия, с водач от България

Самолет
Богота – Зипакира – Меделин – Санта Марта – национален парк Тейрона - Картахена
12 дни / 9 нощувки
24.02.2023, 21.04.2023
Оферта № Е694

от 5595 лв.
Дата Цена Запитване
24.02.2023 от 5595 лв. Запитване
21.04.2023 от 5595 лв. Запитване
Програма:


 
Ден 1

Среща на летище София с водача на групата и полет до Истанбул в 21:15 ч. Кацане на международното летище в Истанбул в 23:40 ч.


Ден 2

Отпътуване за Колумбия с полет на авиокомпания "Turkish airlines" в 08:10 ч. Пристигане в Богота в 13:50 ч., трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.


Ден 3

Закуска.  Обиколка на Богота. Разположена на 2600 м.н.в и с население от седем милиона души, Богота бързо се превръща в една космополитна дестинация, заслужаваща да се посети. Обиколката включва посещение на хълма Монсерате със светилището на Черната мадона /La Virgen morena/ от Монсерат, посещение на Музея на златото - най-големият музей със златни исторически артефакти от Доколумбовия период. Обяд в типичен колумбийски ресторант - хасиенда. Посещение на артистичния квартал Канделария - съхранил духът на колиалния период. Посещиние на площад Боливар и катедралата Примада де Богота - най-красивата и забележителна катедрала в Колумбия.. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Трансфер до летище Богота и полет до Меделин. Обиколка  на историческия център - посещение на Музия на Антиокиа и Музея на Фернандо Ботеро. Настаняване. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Еднодневна екскурзия до скалния феномен Ел Пеньол  (в превод "Скалата") в Гуатапе (70 км от Меделин). Ел Пеньол е 220 висока монолитна скала, до чийто връх водят 700 стъпала. Това е една от най-посещаваните забележителности в Колумбия и е символ на провинцията Антиокия. Същото се отнася и за шареното градче Гуатапе, разположено на брега на едноименното изкуствено езеро. Обяд в типичен ресторант с национална кухня. Връщане в МеделинНощувка.


Ден 6

Закуска. Днешният ден е посветен на една от най-красивите части на Антиокиа, долината на реката Каука в Централните Кордилери и района на кафето. Посещения на кафеена плантация. Връщане в Меделинл Обяд и свободно време. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Полет до Санта Марта. Пристигане и настаняване в Санта Марта. Обиколка на града с историческата колониална част на града, пристанището, залива Таганга и Хасиендата на Педро Алехандрино, където Симон Боливар е прекарал последните дни от живота си. Нощувка.


Ден 8

Закуска. По желание посещение на националния парк Тайрона. Тайрона е един от най-посещаваните природни забележителности на Колумбия. Паркът се намира на 35 км от Санта Марта и е разположен на площ от 180 кв км, като фауната му наброява над 300 вида птици и над 100 вида млекопитаещи. Посещението включва пешеходна разходка от общо четири часа (по два часа в двете посоки) и 2-3 часа на един от плажовете. По желание - разходка с кон сред атрактивните природни пейзажи на джунглатаНощувка.


Ден 9

Закуска. Екскурзия с автобус до Картахена. Трансферът отнема около четири часа. Обяд на брега на Карибско море. След обяд поемаме на пешеходна обиколка в старата част на Картахена, която включва крепостта Сан Фелипе де Барахас, театър Adolfo Mejia и  площад Ла Мерсед. Нощувка.


Ден 10

Закуска. Еднодневна екскурзия до архипелага Росарио с  корабче (1 час на посока). Обяд с традиционни ястия. На връщане се преминава през един от ръкавите на делтата на река Магдалена с изключително разнообразие на раситтелния и животински свят. Нощувка.


Ден 11

Закуска. Трансфер до летището на Богота и полет за България с авиокомпания "Turkish airlines".  Кацане на международното летище в Истанбул.


Ден 12

Излитане от Истанбул в 20:10 ч. Пристигане на летище София в 20:25 ч.

 

Продължителност на туристическата програма: 12 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 2 дни
Вид на пътуването: групово организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
 
настаняване: валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 353 BGN
Двойна стая за комбиниране - настаняването е включено в основната цена


 
Допълнителни услуги и екскурзии: възрастова група / цени  
Входна такса Ел Пенол на турист до 90 години / 20 BGN
 
Еднодневна екскурзия до Националния парк Тайрона (с включена входна такса и типичен обяд ) на турист при минимум 8 туристи до 90 години / 185 BGN
 
 • Самолетен билет София - Богота - София на авиокомпания "Тurkish airlines" с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг. и ръчен багаж до 8 кг. (багажът следва да се съобрази с изискванията за багаж за вътрешния полет) при цена на самолетния билет към месец декември 2021г.
 • Самолетен билет Богота - Меделин в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг. ( 55см. x 35см. x 25 см.) при цена на самолетния билет към месец декември 2021г.
 • Самолетен билет Меделин - Санта Марта в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг. ( 55см. x 35см. x 25см.) при цена на самолетния билет към месец декември 2021г.
 • Самолетен билет Картахена - Богота в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг. ( 55см. x 35см. x 25 см.) при цена на самолетния билет към месец декември 2021г.
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Богота
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Меделин
 • 2 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Санта Марта
 • 2 нощувка със закуска в хотел 3* в Картахена
 • транспорт по описания в програмата маршрут
 • туристическа програма в Богота, Меделин и Картахена
 • входна такса за солната катедрала в Зипакира
 • англо-говорящи гидове
 • водач от България (при минимум 8 записани туристи)
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 100 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
 • Разходи от личен характер
 • Бакшиши: 3-5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор (заплащат се задължително на място);
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
 • Неспоменати в програмата храна и напитки
 • Еднодневна екскурзия до Националния парк Тайрона
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
Пояснения:
 
 • С групата пътува водач от България при минимум 8 записани туристи!
 • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет с включени летищни такси към месец декември 2021г. -1924 лв. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
 • Ваксина срещу жълта треска.