Най-доброто от Колумбия, с водач от България

Самолет
Богота – Зипакира – Меделин – Санта Марта – национален парк Тейрона - Картахена
12 дни / 9 нощувки
30.10.2022, 03.02.2023, 24.02.2023, 24.03.2023, 21.04.2023
Оферта № Е694

от 4994 лв.
Дата Цена Запитване
30.10.2022 от 4995 лв. Запитване
03.02.2023 от 5395 лв. Запитване
24.02.2023 от 5395 лв. Запитване
24.03.2023 от 5395 лв. Запитване
21.04.2023 от 5395 лв. Запитване
Програма:


 
Ден 1

Среща на летище София с водача на групата и полет до Истанбул в 21:15 ч. Кацане на международното летище в Истанбул в 23:40 ч.


Ден 2

Отпътуване за Колумбия с полет на авиокомпания "Turkish airlines" в 08:10 ч. Пристигане в Богота в 13:50 ч., трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.


Ден 3

Закуска.  Обиколка на Богота. Разположена на 2600 м.н.в и с население от седем милиона души, Богота бързо се превръща в една космополитна дестинация, заслужаваща да се посети. Обиколката включва посещение на хълма Монсерате със светилището на Черната мадона /La Virgen morena/ от Монсерат, посещение на Музея на златото - най-големият музей със златни исторически артефакти от Доколумбовия период. Обяд в типичен колумбийски ресторант - хасиенда. Посещение на артистичния квартал Канделария - съхранил духът на колиалния период. Посещиние на площад Боливар и катедралата Примада де Богота - най-красивата и забележителна катедрала в Колумбия.. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Трансфер до летище Богота и полет до Меделин. Обиколка  на историческия център - посещение на Музия на Антиокиа и Музея на Фернандо Ботеро. Настаняване. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Еднодневна екскурзия до скалния феномен Ел Пеньол  (в превод "Скалата") в Гуатапе (70 км от Меделин). Ел Пеньол е 220 висока монолитна скала, до чийто връх водят 700 стъпала. Това е една от най-посещаваните забележителности в Колумбия и е символ на провинцията Антиокия. Същото се отнася и за шареното градче Гуатапе, разположено на брега на едноименното изкуствено езеро. Обяд в типичен ресторант с национална кухня. Връщане в МеделинНощувка.


Ден 6

Закуска. Днешният ден е посветен на една от най-красивите части на Антиокиа, долината на реката Каука в Централните Кордилери и района на кафето. Посещения на кафеена плантация. Връщане в Меделинл Обяд и свободно време. Нощувка.


Ден 7

Закуска. Полет до Санта Марта. Пристигане и настаняване в Санта Марта. Обиколка на града с историческата колониална част на града, пристанището, залива Таганга и Хасиендата на Педро Алехандрино, където Симон Боливар е прекарал последните дни от живота си. Нощувка.


Ден 8

Закуска. По желание посещение на националния парк Тайрона. Тайрона е един от най-посещаваните природни забележителности на Колумбия. Паркът се намира на 35 км от Санта Марта и е разположен на площ от 180 кв км, като фауната му наброява над 300 вида птици и над 100 вида млекопитаещи. Посещението включва пешеходна разходка от общо четири часа (по два часа в двете посоки) и 2-3 часа на един от плажовете. По желание - разходка с кон сред атрактивните природни пейзажи на джунглатаНощувка.


Ден 9

Закуска. Екскурзия с автобус до Картахена. Трансферът отнема около четири часа. Обяд на брега на Карибско море. След обяд поемаме на пешеходна обиколка в старата част на Картахена, която включва крепостта Сан Фелипе де Барахас, театър Adolfo Mejia и  площад Ла Мерсед. Нощувка.


Ден 10

Закуска. Еднодневна екскурзия до архипелага Росарио с  корабче (1 час на посока). Обяд с традиционни ястия. На връщане се преминава през един от ръкавите на делтата на река Магдалена с изключително разнообразие на раситтелния и животински свят. Нощувка.


Ден 11

Закуска. Трансфер до летището на Богота и полет за България с авиокомпания "Turkish airlines".  Кацане на международното летище в Истанбул.


Ден 12

Излитане от Истанбул в 20:10 ч. Пристигане на летище София в 20:25 ч.

 

Продължителност на туристическата програма: 12 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 2 дни
Вид на пътуването: групово организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
 
настаняване: валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 353 BGN
Двойна стая за комбиниране - настаняването е включено в основната цена


 
Допълнителни услуги и екскурзии: възрастова група / цени  
Входна такса Ел Пенол на турист до 90 години / 20 BGN
 
Еднодневна екскурзия до Националния парк Тайрона (с включена входна такса и типичен обяд ) на турист при минимум 8 туристи до 90 години / 185 BGN
 
 • Самолетен билет София - Богота - София на авиокомпания "Тurkish airlines" с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг. и ръчен багаж до 8 кг. (багажът следва да се съобрази с изискванията за багаж за вътрешния полет) при цена на самолетния билет към месец декември 2021г.
 • Самолетен билет Богота - Меделин в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг. ( 55см. x 35см. x 25 см.) при цена на самолетния билет към месец декември 2021г.
 • Самолетен билет Меделин - Санта Марта в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг. ( 55см. x 35см. x 25см.) при цена на самолетния билет към месец декември 2021г.
 • Самолетен билет Картахена - Богота в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг. ( 55см. x 35см. x 25 см.) при цена на самолетния билет към месец декември 2021г.
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Богота
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Меделин
 • 2 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Санта Марта
 • 2 нощувка със закуска в хотел 3* в Картахена
 • транспорт по описания в програмата маршрут
 • туристическа програма в Богота, Меделин и Картахена
 • входна такса за солната катедрала в Зипакира
 • англо-говорящи гидове
 • водач от България (при минимум 8 записани туристи)
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 100 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
 • Разходи от личен характер
 • Бакшиши: 3-5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор (заплащат се задължително на място);
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
 • Неспоменати в програмата храна и напитки
 • Еднодневна екскурзия до Националния парк Тайрона
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
Пояснения:
 
 • С групата пътува водач от България при минимум 8 записани туристи!
 • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет с включени летищни такси към месец декември 2021г. -1924 лв. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
 • Ваксина срещу жълта треска.