Бразилия - Карнавала в Рио и водопадите Игуасу

Самолет
8 дни / 7 нощувки
17.02.2023
Оферта № Е766

от 7835 лв.
Дата Цена Запитване
17.02.2023 от 7835 лв. Запитване
Програма:

 
Ден 1 - Рио де Женейро
Пристигане в Рио де Женейро; Среща с представител на агенцията.  Трансфер до избрания хотел. Свободно време.
Може да се насладите на зелените хълмове, синьото небе, тюркоазените води на океана, на прекрасните дни и невероятните плажове на Рио Де Женейро. Нощно време магнетичния Рио е осветен от светлините от фавелите, които блестят като скъпоценни камъни, с които Бразилия е толкова богата. Ще имате страхотно преживяване между палмите, пясъка и вълните на океана.
Най-популярните плажове – Копакабана, Ипанема и Леблон са известни с техните черно-бели крайбрежни алеи. Безбройните кафенета на плажа ще ви предложат освежаваща кокосова вода, прясно изцедени сокове и други напитки. Ще можете напълно да се наслаждавате на всичко това, сякаш сте в рая, вие сте в Рио де Женейро, един от най-прекрасните и екзотични градове в света.

2 ден – Рио де Женейро
Закуска в хотела.
Обиколка на града и планината Sugarloaf (4 часа)
Първата спирка е в планината Урка с впечатляваща гледка. Кабинков лифт ще ви качи до планина Урка, спирка между долната земя и Sugarloaf. Веднъж пристигнали на върха на планината  Sugarloaf ще видите пленителната красота на Рио от различен ъгъл. От ляво ще видите плажът  Копакабана простиращ се в далечината, а на хоризонта бледите очертания на Two Brothers и планината Гавеа. Под вас се намира Червеният бряг, докато в дясно можете да видите от залива Гуанараба до Нитерой и по-близо до Ботофаго и централните квартали, с безпогрешния силует на Христос Спасителят, хвърлящ вечния си поглед над града. От това място получаваме различна гледна точка за Рио и можем наистина да оценим красотата му. След слизане от планината с кабинков лифт, ще посетим Историческия център на Рио, с неговата колониална архитектура, включваща много стари църкви, които все още са активни.  Калдаръмените улици и ярките цветове са в ярък контраст с варосинатие огряни от слънцето улици на Ипанема, но в много отношевия са част от автентичния, почти забравен исторически Рио, и човек почти може да усети шума и суетата отпреди стотици години, когато тези улици са били пълни с търговци и граждани на Португалската империя, местни жители, имигранти и т.н.
Вариант за допълнителна екскурзия: Полет над Рио с хеликоптер (цените започват от 150 EUR). Ще хванем хеликоптера от планината Sugarloaf . По време на полета ще се насладите на умопомрачителна гледка към града, с неговите плажове, огромна статуя на Христос, ботаническа градина и много други.
Продължителност: от 10 до 30 минути.
Препоръчваме ви да опитате известното Бразилско месо в ресторант Fogo de Chao с гледка към Sugar Loaf (75 EUR)

Ден 3 – Рио де Женейро;
Закуска в хотела. Свободно време. Съвестваме ви да си починете и подготвите за предстоящото голямо Карнавално парти. Фантастична вечер ви очаква – най-известния Карнавал в Рио! Ще ви вземем от хотела и ще ви закараме до Sambadromo, където се провежда най-голямото парти в Бразилия. Ще имате възможност да бъдете част от този огромен фестивал и да наблюдавате представянето на най-добрите училища по Самба в Бразилия, пеещи и танцуващи пред вас в техните впечатляващи цветни костюми. Енергията идваща от преминаващите танцьори се усеща с всеки сантиметър от тялото ви и определено ще останете впечатлени! Можете да се наслаждавате на това умопомрачително шоу цяла нощ – стига да искате! Имате и опция да бъдете върнати обратно в хотела – в случай, че се почуствате прекаленио изморени след всяко участие на Училище по Самба.

4 ден –  Рио де Женейро
Обиколка до планината Корковадо и Статуята на Христос Спасителят (4 часа)
Пристигане на гарата, от където екологичния влак ще ви заведе през джунглата до Корковадо. От двете страни на железопътната линия ще имате невероятна гледка на гората Tijuca, обитавана от маймуни и други екзотични животни и птици. На върха на Корковадо, на височина от 700 метра над морското равнище се намира запазената марка на Рио – Статуята на Христос Спасителят (38 m), която е построена през 1931 г. Ще имате спираща дъха гледка към града и неговите околности Мостът Нитерой, брегът Гуанабара, ботаническата градина, най-големия в света футболен стадион, SugarLoaf, и много други гледки са възможни от върха на Корковадо.
За вечеря ви препоръчваме да опитате деликатесите на морския ресторант Мариус. (130 EUR на човек).

Ден 5 - Рио де Женейро – Фоз до Игуасу
Закуска в хотела. Трансфер до летището, полет до Фоз де Игуасу, където ще бъдете посрещнати и закарани до избрания от вас хотел.

6 ден – Фос до Игуасу
Засукса в хотела. Обиколка на водопадите с екскурзовод.
“Спиращи дъха, грандиозни и не за изпускане” . Водопадите са едни от великите природни чудеса в света и се намират в Националния парк с неговата уникална флора и фауна на границата между Бразилия, Аржентина и Парагвай. Районът е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Състои се от 275 отделни водопада, най-високия водопад, който се нарича “Дяволското гърло”, достига 70 м, което е с 1,5 пъти повече от Ниагарския водопад. Представлява една от най-красивите туристически дестинации на планетата и притежава ненадминато природно богатство. Ще започнете обиколката от Бразилската страна на магнетичните водопади. Пръските идващи от падащата вода, ви карат да усетите величието на водопада и поркиват небето с хиляди дъги.
Вариант за допълнителна екскурзия: Macuco Сафари (135 EUR  на човек) – пътешествие  през джунглата – първо в откри джип за около 3 километра, с екскурзовод, който ще ви разкаже за екологията на региона. След това пеша ще стигнете до река Игуасу, където моторна лодка ще ви закара в близост до водопадите.
Също така можете да се запишете за екскурзия до Bidpark (65 EUR на човек), където цветни тукани и папагали Ара летят свободно около вас.
Или полет с Хеликоптер над водопадите (170 EUR на човек). Ще видите величието и красотата на водопадите от птичи поглед. Това е невероятнае и незабравима гледка.

7 ден – Фос до Игуасу
След закуска ще имате незабравима програма от Аржентинската страна на водопадите.  Водопадите Фос де Игуаса се намират в Националния парк с уникална флора и фауна, появили се след вулканично изригване и разместване на земните пластове. Името на индианското племе Тупи – Гуарани се превежда от водопади и означава “голяма вода”. Има 275 водопада, всеки от които има свое собствено име, които се спускат с трясък в каньона на “Дяволсоко гърло”. Има впечатляващ контраст между спокойната, дори мързелива речна вода над водопада Игуасу отгоре и мощния поток на вряща вода от височина 72 метра в бездната. Можете да стоите с часове и да наблюдавате това представление, разсъждавайки за великолепието на Вселената и вечността. Трансфер до хотела.

Ден 8 - Фос до Игуасу – Рио де Женейро
Закуска в хотела. Трансфер до летището. Полет до Рио де Женейро.
Можете да продължител вашата почивка на тропическия бряг или
да се приготвите за вашия полет до София.


Хотели с цена на човек:
 
Windsor Exelsior Copacabana 4* (4 нощувки)
Viale Cataratas Hotel 4* (3 нощувки)
Единично настаняване - 5090 евро
Двойно настаняване - 4006 евро на човек
Тройно настаняване - 3770 евро на човек

Miramar by Windsor Hotel 5* (4 нощувки)
Mabu Thermas Grand Resort Master 5* (3 нощувки)
Единично настаняване - 6222 евро
Двойно настаняване - 4693 евро на човек
Тройно настаняване - 4350 евро на човек

 
Допълнителни екскурзии:
 
Вариант за допълнителна екскурзия: Полет над Рио с хеликоптер (цените започват от 150 EUR).
Продължителност: от 10 до 30 минути.
Препоръчваме ви да опитате известното Бразилско месо в ресторант Fogo de Chao с гледка към Sugar Loaf (75 EUR)

Вариант за допълнителна екскурзия: Macuco Сафари (135 EUR  на човек)
Също така можете да се запишете за екскурзия до Bidpark (65 EUR на човек), където цветни тукани и папагали Ара летят свободно около вас.
Или полет с Хеликоптер над водопадите (170 EUR на човек). Ще видите величието и красотата на водопадите от птичи поглед. Това е невероятна и незабравима гледка.
 • Самолетен билет - София - Рио де Женейро - София (с прекачване през Мюнхен) на Lufthansa с включени летищни такси;
 • Чекиран чагаж 20 кг и ръчен багаж 8 кг;
 • 7 нощувки в избрания от вас пакет-хотели с включена закуска;
 • Трансфери според програмата;
 • Екскурзии според програмата с екскурзовод на английски език;
 • Билети за Карнавала;
 • Трансфер: от избрания от вас хотел до булеварда на карнавала "Sambadrom" и обратно до хотела ви в Рио де Женейро;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Храна и напитки, които не са отбелязани в програмата;
 • Вътрешни полети – Рио де Женейро – Игуасу – Манаус – Рио де Женейро (цените започват от 800 EUR на човек);
 • Бакшиши;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" с Ковид-19 покритие;
 • PCR тест при заминаване, ако такъв се изисква;
 • PCR (антигенен тест при връщане в България, ако такъв се изисква);
 • Разходи от личен характер;